Germaanse geneeskunde, zelfzorg en FasterEFT

Een holistische benadering van gezondheid

Er is de laatste tijd veel te doen in de wereld van alternatieve geneeskunde rondom Germaanse Geneeskunde, ook wel bekend als German New Medicine (GNM). De Germaanse Geneeskunde heeft de aandacht getrokken van mensen die op zoek zijn naar een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Germaanse Geneeskunde is gebaseerd op het idee dat lichamelijke symptomen en ziekten een biologische betekenis hebben en verband houden met emotionele conflicten. In combinatie met zelfzorgpraktijken kan deze benadering een krachtig instrument zijn om een gezond lichaam en geest te bevorderen. In deze blog sta ik stil bij de principes van de Germaanse Geneeskunde en laat ik zien hoe zelfzorg een belangrijke rol speelt in elk genezingsproces.

Germaanse Geneeskunde gaat ervan uit dat lichamelijke symptomen en ziekten voortkomen uit specifieke emotionele conflicten en traumatische ervaringen. Het identificeren van deze conflicten is essentieel om de onderliggende oorzaak van gezondheidsproblemen aan te pakken. Door het begrijpen van de samenhang tussen de geest en het lichaam, kunnen we de signalen van ons lichaam beter interpreteren en gericht actie ondernemen.

Zelfbewustzijn en emotionele genezing

Zelfzorg begint met zelfbewustzijn. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan onze emoties, gedachten en gedragspatronen. Door bewust te zijn van onze eigen innerlijke wereld, kunnen we emotionele conflicten en onverwerkte trauma’s herkennen die een impact kunnen hebben op onze gezondheid. Het proces van emotionele genezing omvat het aangaan van de nodige stappen, zoals het uiten van emoties, het zoeken van professionele hulp indien nodig en het cultiveren van praktijken zoals bijvoorbeeld meditatie of journaling om emotioneel evenwicht te bevorderen.

Een gezonde levensstijl

Germaanse Geneeskunde benadrukt het belang van een gezonde levensstijl als onderdeel van zelfzorg. Dit omvat het eten van voedzaam voedsel, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap en het vermijden van schadelijke gewoonten zoals overmatig alcoholgebruik of roken. Het voeden van ons lichaam met gezonde voedingsstoffen en het zorgen voor voldoende fysieke activiteit helpt ons immuunsysteem te versterken en algemeen welzijn te bevorderen.

Stressmanagement

Stress speelt een grote rol bij gezondheidsproblemen, volgens Germaanse Geneeskunde. Zelfzorg omvat het beheren van stress door middel van ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen, meditatie of yoga. Het nemen van de tijd voor zelfzorgactiviteiten, zoals wandelen in de natuur, het lezen van een boek of het luisteren naar rustgevende muziek, kan ook helpen.

Maar waarom schrijf IK hier nou over?

Wat ik doe heeft toch niets met Germaanse Geneeskunde te maken? Nou, dat is niet helemaal waar. Mijn praktijk draait nu juist om het proces van emotionele genezing, op allerlei vlakken. Het draait om het zelf verantwoordelijkheid nemen over je eigen binnenwereld, je emoties. Je emoties kunnen een heleboel stress opleveren, en dat kunnen zowel emoties van vroeger zijn (die je diep weggestopt hebt en waarvan je denkt dat dat je geen parten meer speelt) als recente emoties. The body keeps the score! We hebben als kind doorgaans geleerd om niet te veel aandacht te schenken aan onze emoties. Er is ons geleerd emoties weg te stoppen. Kusje erop en klaar. Boos worden kan/mag niet. Maar de emoties zetten zich dan vast in je lichaam en stapelen op. Uiteindelijk uiten ze zich in de vorm van fysieke klachten. Hoe langer jij niet luistert naar je lichaam of eigenlijk naar je hart, hoe harder je lijf zeer gaat doen.

Wat is de achterliggende oorzaak van jouw klachten?

Regelmatig zoek ik in mijn prachtige naslagwerken voor cliënten op wat bepaalde fysieke klachten aan achterliggende emotionele boodschappen hebben, en het is verbazingwekkend hoe het eigenlijk altijd klopt! Maar goed, dan weet je alleen nog maar waar de oorsprong van bepaalde klachten ligt. Het mooiste is dat je er dan ook nog iets aan kunt DOEN om heling te bevorderen/versnellen! Eén manier om te herstellen is de achterliggende emoties opzoeken en ze vervolgens uit je systeem loslaten middels FasterEFT.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat de achterliggende emoties zijn bij jouw fysieke klachten, stuur me dan een PB. Ik zoek het graag voor je op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *