Maaike van Pelt

OVER MIJ

                                 

Als kind ben ik van mijn 6e tot mijn 12e misbruikt door de buurman. Dat heeft mij als persoon gevormd. Angst heeft het grootste deel van mijn leven overheerst. Ik leerde al vroeg dat ik niet belangrijk was, mijn gevoel er niet toe doet, het geen zin heeft om je uit te spreken of grenzen aan te geven, dat ik er alleen voor sta in mijn leven, dat ik vooral niet op de voorgrond moet treden, altijd alert moet zijn, en bovenal: dat constant aanwezige angst heel normaal is.  Ik leerde ook al jong te doen alsof er met mij niets aan de hand was. Tot ik op mijn 41e mijn  2e burn-out kreeg en écht iets moest gaan doen, anders zou ik alleen maar verder afglijden.

EN TOEN…

Ik ging mijn verleden opruimen met behulp van o.a. FasterEFT en een stel geweldige collega-practitioners. Ik weet nu nog heel goed wat er gebeurd is, maar heb niet meer de bijbehorende beelden, geluiden, gevoelens (geur en smaak) in mijn hoofd en in mijn lijf. En dát geeft rust!

Mijn verstand en gevoel zitten nu op 1 lijn, waardoor ik mijn innerlijk kompas zonder problemen kan volgen en niet meer in tweestrijd of vertwijfeling terechtkom. Mijn intuïtie is scherper dan ooit en ik verwar haar niet meer met gevoelens in mijn lijf die gestoeld zijn op triggers uit het verleden. Ik hou van mezelf zoals ik ben, met al mijn tekortkomingen. Ik ben geen perfectionist meer en doe niet meer aan pleasen, wat overigens niet wil zeggen dat ik de kantjes eraf loop of nooit meer iets voor een ander doe. Ik werk aan mezelf, continu, en ik neem verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven.

Ik voel me VRIJ. En bovenal ben ik geen slachtoffer meer.

OOK NOG MAAIKE…

Ik ben vrij zeker van mezelf, men noemt het ook wel arrogant, want mensen zien vaak het verschil niet. In mijn werk als transformatiecoach ben ik doortastend, ga recht op mijn doel af, elimineer het probleem met wortel en al op zo’n manier dat het nooit meer terugkomt en je met relatief weinig sessies klaar bent. Ik werk op een luchtige manier, met humor, een flinke dosis zelfspot, en schroom ook niet om de draak te steken met mijn clienten. Ik heb een groot relativeringsvermogen, wat inhoudt dat ik me goed realiseer dat de client in zijn/haar verhaal zit en het perspectief van het verhaal gewijzigd zal zijn na afloop van de sessie.

MIJN VISIE

Trauma’s zijn er in alle vormen en maten en een ander bepaalt niet of een trauma groot of klein is. Dat bepaal jij, doorgaans naar aanleiding van de mate waarin je er last van hebt in je dagelijks leven. Het loslaten van een trauma doe je niet door erover te praten, al kan dat best een eerste gevoel van opluchting en erkenning geven omdat je letterlijk ‘gehoord’ wordt.

In mijn ogen heb je een trauma pas losgelaten wanneer je je verhaal kunt vertellen zonder er in je hoofd het bijbehorende beeld bij te zien, geluid bij te horen of er een gevoel in je lijf bij te voelen. Daarnaast hoort er ook nog het onderdeel ‘vergeving’ bij, zowel voor de ander als voor jezelf. Zolang er nog iets van weerstand of wrok aanwezig is in relatie tot het vergeven, heb je het nog niet echt losgelaten.

Als je al je nare herinneringen bij elkaar harkt, heb je daar jouw trauma. Dat kan dus ook een verzameling van meerdere kleine voorvallen zijn. Kun je er nog beeld, geluid, gevoel (geur en/of smaak) bij oproepen, dan heb je nog wat op te ruimen. Ruim je het niet op, dan zal het op een negatieve  manier invloed blijven hebben op je leven tot het moment dat je besluit het echt los te laten.

ALS JE MIJN VRIENDEN ZOU VRAGEN, DAN ZEGGEN ZE DAT…

  • Ik regelmatig op housefeestjes te vinden ben.
  • Ik een keto-leefstijl volg, maar natuurlijk ook hier en daar ook weleens wat marchandeer met die regels.
  • Ik geen kinderen van mijzelf heb, dus mijn drie katten zijn mijn kindjes.
  • Ik in een nieuwe omgeving altijd direct op zoek ga naar een toilet, want ik ben nogal een zeikerd…
  • Ik lees vaak meerdere boeken tegelijk, meestal over spiritualiteit of over helingsmethoden, omdat ik niet kan kiezen en me echt als een spons gedraag wanneer ik iets interessant vind.
  • Ik ben een Truus de Mier en hou van aanpakken, maar kan ook heel verstrooid 6 dingen tegelijk doen en ook zeker mijn luie momentjes hebben. Een mens van uitersten dus.
  • Ik heb een apart soort humor die niet iedereen begrijpt (‘mijn eigen hinderlijke zelf’). Gelukkig vind ik mijn eigen grappen meestal wel leuk!
  • Ik ben nieuwsgierig, eager, een doorzetter, een stuntel en een georganiseerd warhoofd. Ik kan overigens wel ontzettend lachen om mijn eigen gestuntel, want ook een flinke dosis zelfspot is mij ook niet vreemd.
  • Ik raak helemaal zen van een middagje macrameeën.