Waarom jij denkt dat mijn masterclass niets voor jou is (en het dat misschien juist wel is!)

Stel je voor: je wilt graag de touwtjes in handen nemen in je eigen leven, helemaal zelf beslissen wanneer je wat doet en voor wie. Dát is waar mijn masterclass over gaat. Maar, laten we eerlijk zijn, vrouwen zijn nu eenmaal vrouwen. We hebben die onweerstaanbare drang om anderen blij te maken, aardig gevonden te worden, en staan altijd klaar om de reddende engel uit te hangen. We zijn pleasers van het hoogste niveau en kunnen er gewoon niet goed tegen als mensen ons niet aardig vinden, of erger nog, boos op ons zijn of teleurgesteld in ons zijn. En dus doen we er bijna alles voor om maar in de smaak te vallen.

Dus, we willen graag helpen en het anderen naar de zin maken. Wanneer we geen grenzen stellen aan dat helpen en naar de zin maken, vervallen we in please-gedrag. Pleasen betekent dat je iets doet tegen je zin in, puur om anderen te behagen.
En nou komt de crux: mag je dan niets tegen je zin in doen? Mag je dan niet meer gewoon iets aardigs voor iemand doen? Moet je dan echt tegen alles en iedereen nee gaan zeggen en alleen nog maar doen wat je zelf wil? Dat is best egoïstisch, toch?

Jazeker mag je nog dingen voor anderen doen waar je eigenlijk geen zin in hebt. Je mag anderen zeker een plezier doen. Het gaat erom dat je bewust ervoor kiest om anderen te helpen, zelfs als jij daar niet meteen een vreugdedansje van doet, en dat het niet ten koste van JOU gaat. zolang het maar een weloverwogen keuze is en geen paniekerige poging om een ruzie te vermijden of het gevolg van geen ‘nee’ durven zeggen.

Het verschil zit hem in de energie. Als je er bewust voor kiest om iets te doen dat je niet leuk vindt, kun je er nog steeds voldoening uithalen en je krachtig voelen. Maar als het een onbewuste gewoonte is, voel je je waarschijnlijk kleiner dan een tuinkabouter en ben je op de koop toe nog ontevreden ook over jezelf.

Grenzen stellen betekent niet dat je nooit meer vriendelijk mag zijn of iemand een helpende hand mag bieden. Je hoeft ook zeker niet als een onverbeterlijke “bitch” tegen alles en iedereen bozig nee te zeggen wanneer het niet in jouw straatje past. Het betekent simpelweg dat je beter voor jezelf moet zorgen en moet nadenken over wat je echt wilt. Volg je hart, en stop met jezelf op te offeren.

Dit is waar het vaak misgaat. Vrouwen willen iedereen helpen, maar vergeten zichzelf. We willen de goede vrede bewaren, maar vergeten onszelf. We willen iedereen te vriend houden, maar vergeten onszelf.
Dit gedrag is ons aangeleerd (en wat is aangeleerd kun je afleren!), en eerlijk gezegd, het hindert anderen niet wanneer je dit doet. Het hindert JOU. JIJ ligt ‘s avonds in bed te piekeren over waarom je die klus weer hebt aangenomen terwijl je er helemaal geen zin in had en jezelf had beloofd om het niet meer te doen. Je innerlijke stem schreeuwde: “Nee!” maar je mond zei weer “ja.”

Dus, als ik een masterclass geef over hoe je grenzen kunt stellen en jezelf op de eerste plaats kunt zetten, schrikt dat sommigen af. Ze denken dat ze dan egoïstische monsters moeten worden die niets voor anderen willen doen. Maar dat is dus absoluut niet het geval!

Het stellen van grenzen stelt je in staat om bewustere keuzes te maken en je energie te bewaren voor de dingen en personen die er voor jou echt toe doen.

Soms betekent dat ook iemand belangeloos helpen. En dat is helemaal OK.
En soms betekent dat dat je iemand moet teleurstellen. En ook dat is helemaal OK.

Jij mag ruimte innemen. Jij mag er zijn. Jouw mening telt, ook als die afwijkt van de norm.

Dus waarom zou je niet naar mijn masterclass komen en ontdekken hoe je jouw leven een stukje leuker en evenwichtiger kunt maken?

Klik op deze link om te kijken op welke datum/tijd jij erbij kunt zijn en mis het niet!
https://boost-body-mind.webinargeek.com/grenzen-stellen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *